Ce beneficii are, pentru micuții noștri, timpul petrecut gătind ?

       

Atelier de Gătit Sănătos – Wonderpuck 2019

         După cum bine știti, unele dintre activitățile care ne plac cel mai mult implică munca cu copii, așa că vrem să vă impărtășim câteva informații dobândite din experiențele noastre, care să vă fie utile în această perioadă.

          Știm că în aceste momente este o provocare să gasiți activități care să îi țină mult timp ocupați pe cei mici, dar care să le fie și folositoare, așa că venim cu o propunere: țineți-i în bucătărie alături de dumneavoastră!

Atelier de Gătit Sănătos – Wonderpuck 2019

 

Care sunt beneficiile timpului petrecut gătind pentru micuți? Iată câteva dintre ele:

  • Promovează alimentația sănătoasă, primul și cel mai important beneficiu după parerea noastră. Petrecând timp gătind, copii învață care sunt cele mai nutritive alimente, care sunt modalitățile sănătoase de pregătire a mâncării și astfel se dezvoltă obiceiuri care pot fi menținute toată viața.

  • Împlicându-se în proces, vor fi mult mai deschiși și curioși și vor înos, nu-i așa? Când un copil este capabil să completeze cu succes o rețetă, fie chiar și cu ajutor, se va simți cu siguranță mândru . În plus, pe măsură ce copiii gătesc mai mult, nivelul lor de independență crește, ceea ce la rândul său stimulează stima de sine.

  • Îmbunătățește cititul și abilitățile matematice: cereți-le să citească rețetele, lucru care ajută la îmbunătățirea înțelegerii lecturii, și să facă ei măsurătorile, astfel puteți repeta lecții învățate la școală (de ex. ”Dacă la această rețetă folosim 2 ouă câte am folosi dacă am pregati-o de 3 ori saptămâna aceasta?”)

  • Crește capacitatea de concentrare și atenția: trebuie să le explicați că pentru a obține un rezultat satisfăcător, trebuie să urmărească instrucțiunile pas cu pas și să rămână concentrați. Copiii vor fi foare receptivi și vor înțelege că pentru a se bucura de rezultat trebuie să lucreze cu mare atenție.

  • Întărește legăturile emoționale: Gătitul este un proces de care se poate bucura întreaga familie, faceți din rutină din acest obicei și aduceți-i pe cei dragi mai aproape!

_______________________________________________________________________          _________________________________________________________________

          Este foarte posibil ca toată treaba să se sfârșească cu mai multă dezordine decât în mod normal dar cu siguranță veți ajuta la dezvoltarea armonioasă a micuților. Sau cine știe? Poate veți descoperi că aveți un viitor bucătar în familie! 

Atelier de Gătit Sănătos – Zilele Clujului 2019

Borbely Adelina – Nutriționist Dietetician

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *