Atelier de Gătit Sănătos ManagisBIO

În încercarea noastră de a promova un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată în comunitate, am dat startul Atelierelor de Gătit Sănătos în primul weekend din octombrie, chiar la sediul nostru din Cluj-Napoca.
Trăim într-un ritm alert, cu impresia că avem tot mai puțin timp, dar suntem în continuare preocupați de sănătatea noastră și a familiei noastre. Simțim cu toții acest val: la muncă, acasă, în mașină sau în parc.
Conștientizarea e primul pas spre a găsi o soluție la orice problemă și este tot mai clar că din punct de vedere alimentar lucrurile nu pot rămâne la fel. Chiar dacă avem tot mai multe informații și tot mai multe diete, ne confruntăm cu o epidemie de obezitate atât la adulți cât și la copii, iar riscurile asociate aceste boli sunt multiple: boli cardiovasculare, diabet, dislipidemii, unele forme de cancer și multe altele.
Cu acestă premiză am pornit și în aventura noastră cu Atelierere. Am format o echipă de profesioniști:

  • Un nutriționist-dietetician care să ne ofere informații corecte, validate științific, să ne ajute să facem lumină printre atâtea trenduri în nutriție, diete minune și mituri alimentare.

Ioana Popa Nutriționist-Dietetician: “Una dintre principalele activități pe care le am la cabinet este managementul problemelor de greutate, în special suprapondere și obezitate. De cele mai multe ori persoanele care îmi trec pragul nu sunt la prima încercare de a slăbi. Pe lângă istoricul de diete, vin și cu un bagaj de informații nefondate științific, luate de pe internet sau de la diferite persoane care practică nutriția fără să aibă studii reale în domeniu. Oamenii au uitat ce înseamnă normalul, au uitat de simplitate, au uitat să mănânce cumpătat și să-și asculte corpul. Ei au impresia de cele mai multe ori că trebuie să apeleze la lucruri extraordinare, ieșite din comun, alimente cu super-puteri și diete sofisticate să își păstreze sănătatea. Cu astfel de infomații mă lupt mereu și consider că acest gen de activități: ateliere, discuții libere, prezentări interactive – sunt o soluție foarte practică în a combate dezinformarea și a promova o alimentație echilibrată.”

  • Un bucătar pasionat, care să transforme recomadările actuale în ceea ce privește nutriția optimă în soluții practice (dar și delicioase) adaptate stilului nostru de viață: Oana Dobrican

Primul eveniment a fost un succes! Feed-back-ul pe care l-am primit și zâmbetele oamenilor ne-au dat curajul să facem din această activitate ceva permanent.
Stai cu ochii pe noi!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *