educatie nutritionala

Ce înseamnă educația nutrițională?

Despre educatia nutritionala si dietele minune…

Cu siguranta toata lumea a avut nevoie la un moment dat sau a cautat online informatii legate de nutritie, alimentatie, diverse alimente, obiceiuri alimentare. Subiectul sanatatii si al nutritiei este de foarte mare actualitate, multe persoane dorind sa asculte cu un interes mai crescut parerea specialistilor cu privire la anumite subiecte din familia Healthy ( nutritie, sport, stil de viata sanatos).

Un stil de viata sanatos reprezinta un mod eficient de mentinere a starii noastre de sanatate si reducere a riscurilor imbolnavirii prin: alimentatie sanatoasa si bogata in nutrienti, sport efectuat cu regularitate, renuntare la alcool, fumat, toate acestea corelate cu odihna corespunzatoare.

Alimentatia sanatoasa inseamna in primul rand un echilibru constant intre calitatea si cantitatea alimentelor din dieta noastra zilnica . Lipsa echilibrului poate sa impiedice functionarea optima a organismului astfel aceste este  privat de substantele nutritive din alimente.

De ce este important sa intelegem diferenta intre stil de viata si dieta ? Reguli stricte sau cunostinte solide ?

In mod categoric specialistii din nutritie doresc sa construiasca obiceiuri sanatoase care sa intre in rutina in detrimentul regulilor stricte , diete minune, pe termen scurt. Acumularea de cunostinte, intelegerea unor concepte si “reguli” va fi mereu solutia pe termen lung pentru persoanele care isi doresc sa aduca in viata lor un stil de viata mai sanatos, mai putin stresant, sa piarda respectiv sa castige in greutate.

Primul pas in adoptarea unor comportamente alimentare sanatoase este inlocuirea obiceiurilor  celor mai putin bune cu unele potrivite pentru fiecare persoana in parte , adica aducerea unui plus de calitate si ulterior modelarea cantitatii in functie de necesarul energetic individual.

Iata cateva sfaturi cu care sa incepi de maine:

  1. Optarea pentru alimente bio si cat mai putin procesate, provenite din surse ecologice si cat mai sigure.

Exemplu :

  

  1. Alegerea orezului , painii, pastelor in forma integrala.Diferenta pe care termenul integral o face consta in continutul de fibre solubile si insolubile pe care produsele integrale le contin aducand beneficia multiple organismului precum : reglarea digestiei, evitarea constipatiei , reducerea rtiscului cancerului de colon semnificativ potrivit studiilor recente, efect hipolipemiant si hipoglucidic, efect probiotic exemplu inulina din cicoare.

Exemplu:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *