Se poate supraviețui în aceste zile caniculare fără o înghețată? Noi credem că e imposibil…
Înghețata este „un dulce” de calitate superioară în comparație cu alte gustări dulci, pentru că, pe lângă zahăr, conține și nutrienți de bună calitate din lapte și fructe.
Din păcate,în majoritatea variantelor din comerț ingredientul cu ponderea cea mai mare este zahărul, ceea ce transformă înghețata, dintr-un desert de recomandat într-unul de evitat.
Însă, așa cum se întâmplă în cazul multor produse procesate, există variante pe care le poți pregăti tu, cunoscând și controlând toate ingredientele. Azi vă propunem 2 💚
Prima variantă: Înghețată cu fructe de pădure și banană
Ingrediente:
- o cană de fructe de pădure,
- o banană,
- scorțișoară
- 100 ml lapte de cocos
- opțional se poate adauga și o linguriță de miere/zahăr.
Se pun toate ingredientele în blender și se amestecă. Se prepară în mai puțin de 10 minute iar dacă folosești fructe congelate o poți servi chiar după preparare.
A doua variantă: Înghețată cu alune de pădure
Ingrediente:
- 500 ml de băutură vegetală de orez cu alune
- 100g de sirop de cocos
- 80g de caju
- o linguriță de pudră de roșcove
Folosind un blender puternic, blenduiți nucile caju până când obțineți o pastă groasă uniformă, cu textură de unt. Într-un castron combinați făina de roșcove, siropul de orez, pasta de caju și băutura de orez și fierbeți timp de 3 minute.