reteta de inghetata

Rețete rapide pentru o înghețată delicioasă

Se poate supraviețui în aceste zile caniculare fără o înghețată? Noi credem că e imposibil…

Înghețata este „un dulce” de calitate superioară în comparație cu alte gustări dulci, pentru că, pe lângă zahăr, conține și nutrienți de bună calitate din lapte și fructe.
Din păcate,în majoritatea variantelor din comerț ingredientul cu ponderea cea mai mare este zahărul, ceea ce transformă înghețata, dintr-un desert de recomandat într-unul de evitat.
Însă, așa cum se întâmplă în cazul multor produse procesate, există variante pe care le poți pregăti tu, cunoscând și controlând toate ingredientele. Azi vă propunem 2  💚

 

Prima variantă: Înghețată cu fructe de pădure și banană

Ingrediente:

Se pun toate ingredientele în blender și se amestecă.  Se prepară în mai puțin de 10 minute iar dacă folosești fructe congelate o poți servi chiar după preparare.

 

Înghețată cu fructe de pădure

 

A doua variantă: Înghețată cu alune de pădure

Ingrediente:

Folosind un blender puternic, blenduiți nucile caju până când obțineți o pastă groasă uniformă, cu textură de unt. Într-un castron combinați făina de roșcove, siropul de orez, pasta de caju și băutura de orez și fierbeți timp de 3 minute.

Răciți amestecul rezultat și lăsați-l să se ”odihnească” aproximativ 6 ore, apoi lăsați-l timp de aproximativ 50 – 60 de minute într-un aparat de înghețată, până obțineți o înghețată. Dacă nu aveți un aparat de înghețată, îl puteți lăsa să se întărească în congelator, iar înainte de servire așteptați 15 minute, astfel încât desertul să ajungă la consistența ideală.                                                                                                                                                                                                                                                    
Înghețată de alune de pădure
Dacă cunoașteți alte retețe delicioase și rapide, ne-am bucura tare să le vedem în comentarii.
Vă dorim o săptămână minunată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *