ManagisBio în Tabăra de Sănătate pentru Copii Supraponderali

“Ne dorim copii fericiți, să îi ajutăm să devină adulți sănătoși”

Un proiect frumos la care ne-am alăturat și anul acesta este Tabăra de Sănătate pentru Copii Supraponderali de la Straja, jud. Hunedoara, prima tabără din România adresată copiilor și adolescenților cu probleme de greutate.

Proiectul a luat contur în 2013 la inițiativa lui Marius Fodoran, un tânăr din Lupeni, Jud. Hunedoara, fondator Tabere Straja și Școala de Schi și Snowboard Straja. Vara aceasta, alături de o echipă bine întemeiată (nutriționist, psiholog, profesori și antrenori de sport), aproape 100 de copii se bucură de acest program menit să îi ajute să devină mai sănătoși.

Despre tabără

“Obiectivul nostru este sa-i ajutam pe copiii si adolescentii cu probleme de greutate să obțină un echilibru ponderal și emotional într-o manieră pozitivă, câștigând încredere în ei și prieteni noi.

În România, mai mult de 1 din 4 copii sunt supraponderali sau obezi, iar numărul este în creștere. În Tabăra de Sănătate nu vom face din obezitate o problemă mai mare decât este, pentru că noi știm că o greutate ideală nu se obține printr-un regim alimentar fără gust, dar cu restricții și înfometare. Știm că nu există o dietă minune și de aceea, timp de 21 de zile, misiunea noastră este să le inducem copiiilor un stil de viață echilibrat, promovând comportamente și obiceiuri sănătoase pe care să le mențină și când se întorc acasă.”

Ce am făcut anul acesta în tabără?

Am învățat să mâncăm echilibrat și frumos, să facem mișcare și să ne respectăm pe noi și corpul nostru.
Unul dintre scopuri a fost să ducem aceste obiceiuri și acasă, să îi învățăm și pe părinții și frații noștri că e folositor să ai un stil de viață echilibrat.

… Și rezultate au fost! De toate felurile. Și poate că efortul nu ni s-a mai părut atât de mare în momentul în care am văzut că am reușit, că ne-am depășit limitele și că suntem foarte mândri de noi înșine.

Însă, realizarea cea mai mare a fost fericirea. Atât a lor, cât și a noastră!

Ne revedem vara viitoare la Straja!

Ioana Popa Nutriționist-Dietetician

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *