Buretele de konjac

Acesta este taiat din radacina plantei de Konjac, care creste in Asia la altitudini foarte mari, fapt ce da de inteles ca este natural si nu contine nici un fel de aditivi.
Cu cel putin 1500 de ani in urma, buretele era folosit de catre japonezi si chinezi pentru ingrijirea pielii nou nascutilor, ca mai apoi sa fie utilizat pe post de medicament, aliment si ca produs de frumusete. Este bogat in vitamine (A, B1, B2, B6, D si E), dar si proteine, lipide, acizi grasi si minerale precum cupru, zinc si magneziu. Poate fi utilizatat atat pentru corp cat si pentru ten cu agenti de curatare sau fara. Termenul de utilizare este 3 luni, dupa care acesta pierde din forma si din proprietati.
In stare uscata buretele seaman cu o piatra ponce, insa lasat pentru cateva minute in apa calda, acesta devine foarte elastic.

Se gasec patru tipuri de bureti Konjac, iar fiecare se diferentiaza datorita culorii. Buretele de culoare neagra este cu carbune din bambus si este indicat pentru tenul gras acneic, buretele verde este cu argila verde si este indicat pentru ten mixt si gras, buretele roz este cu argila roz si este indicat pentru tenul oboist, devitalizat iar buretele alb este neutru si se poate utiliza pentru orice tip de ten.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *