Shirataki sunt pastele sarace in calorii, obtinute din radacina plantei, Amorphophallus konjac. Radacina de Konjac este cunoscuta de secole in tarile asiatice. Glucomannanul din radacina de konjac are capacitatea de a absorbi pana la o suta de ori greutatea sa in apa, datorita vascozitatii sale. Acest lucru determina un efect imediat de satietate si in cazul unui consum regulat (4 g de glucomannan/zi), vom observa o stabilizare a colesterolului. Shirataki de Konjac nu au nici un gust particular, acesta este dat exclusiv de sosul ales pentru a le condimenta.
Sardinele in sos de rosii sunt alegerea perfecta pentru a condimenta pastele Shirataki deoarece au un continut scazut de grasimi, sunt bogate in vitamina D si vitamina B12, continand de asemenea si o cantitate importanta din valoarea necesara zilnica de proteine si de fosfor.
Ingrediente – Shirataki de Konjac cu sardine
• 6 cuiburi Shirataki (150 g)
• 1 conserva sardine in sos de rosii Sun Food
• 2 salote mici
• 1 catel de usturoi
• 1 lingura ulei de masline
• 1 lingura apa calda
• 1 polonic mediu apa in care au fiert pastele
• 1/2 lingurita sos worcester
• 1/3 lingurita sos tabasco
Mod de preparare
Umplem o oala cu apa si o punem la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam putina sare si cele 6 cuiburi de shirataki.
Se lasa la fiert circa 12-15 minute (nu este nicio problema daca depasiti acest timp pentru ca shirataki nu isi schimba consistenta indiferent de timpul de fierbere).
Scurgem pastele de shirataki, pastram 1 polonic din apa in care au fiert si ii clatim foarte bine sub un jet de apa rece.
Incalzim uleiul amestecat cu 1 lingura de apa calda intr-o tigaie. Adaugam salotele si usturoiul tocate marunt si le calim circa 2 minute. Adaugam conserva de sardine, amestecam bine, apoi adaugam polonicul cu apa ramas de la paste, sosul worcester si tabasco si patrunjel proaspat tocat. Lasam sosul pe foc mic 2-3 minute, apoi adaugam pastele si amestecam pe foc mic inca 2 minute.

