Shirataki de Konjac cu sardine

Shirataki sunt pastele sarace in calorii, obtinute din radacina plantei, Amorphophallus konjac. Radacina de Konjac este cunoscuta de secole in tarile asiatice. Glucomannanul din radacina de konjac are capacitatea de a absorbi pana la o suta de ori greutatea sa in apa, datorita vascozitatii sale. Acest lucru determina un efect imediat de satietate si in cazul unui consum regulat (4 g de glucomannan/zi), vom observa o stabilizare a colesterolului. Shirataki de Konjac nu au nici un gust particular, acesta este dat exclusiv de sosul ales pentru a le condimenta.

shirataki-konjac

Sardinele in sos de rosii sunt alegerea perfecta pentru a condimenta pastele Shirataki deoarece au un continut scazut de grasimi, sunt bogate in vitamina D si vitamina B12, continand de asemenea si o cantitate importanta din valoarea necesara zilnica de proteine si de fosfor.

Ingrediente – Shirataki de Konjac cu sardine
• 6 cuiburi Shirataki (150 g)
• 1 conserva sardine in sos de rosii Sun Food
• 2 salote mici
• 1 catel de usturoi
• 1 lingura ulei de masline
• 1 lingura apa calda
• 1 polonic mediu apa in care au fiert pastele
• 1/2 lingurita sos worcester
• 1/3 lingurita sos tabasco

Mod de preparare
Umplem o oala cu apa si o punem la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam putina sare si cele 6 cuiburi de shirataki.
Se lasa la fiert circa 12-15 minute (nu este nicio problema daca depasiti acest timp pentru ca shirataki nu isi schimba consistenta indiferent de timpul de fierbere).

shirataki-fierti

 

 

 

 

 

 

 

Scurgem pastele de shirataki, pastram 1 polonic din apa in care au fiert si ii clatim foarte bine sub un jet de apa rece.
Incalzim uleiul amestecat cu 1 lingura de apa calda intr-o tigaie. Adaugam salotele si usturoiul tocate marunt si le calim circa 2 minute. Adaugam conserva de sardine, amestecam bine, apoi adaugam polonicul cu apa ramas de la paste, sosul worcester si tabasco si patrunjel proaspat tocat. Lasam sosul pe foc mic 2-3 minute, apoi adaugam pastele si amestecam pe foc mic inca 2 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *