Salata verde cu ton si crutoane

11216406_980472845326057_251802060_n

 

Pentru ca sezonul estival se apropie cu pasi marunti, iar silueta noastra trebuie sa fie una de invidiat atunci cand mergem la plaja, m-am gandit sa gatesc salata verde cu ton si crutoane.

Aceasta slata mi-a iesit delocioasa deoarece am achizitionat legumele de la un domn italian stabilit in Romania, care si-a deschis o mica ferma la iesirea din orasul Cluj. Pe viitor mai doeresc sa achizitionez legume bio de la dansul, dar fiind foarte  ocupata am hotarat sa imi ridic legumele de la Drogheria Inima-verde din cartierul Buna Ziua de pe strada Trifoiului nr.14. La aceasta Drogherie se preiau comenzile de Luni pana Miercuri iar Joi dimineata se pot ridica.

Pentru a realiza salata eu am folosit :

  • 1 conserva ton bucati in suc propriu
  • 1 salata verde de dimensiune medie
  • ceapa verde
  • masline
  • 1 legatuera ridichi
  • porumb
  • 4 felii paine integrala toast
  • 1-2 linguri ulei de masline extravirgin
  • zeama de la 1 lamaie proaspat stoarsa
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat dupa gust

11216003_980473625325979_230084675_nbruschette-cu-pasta-de-branza-si-masline-05

 

Mod de preparare: 

  • Intr-un bol se pune ceapa tocata,ridichi taiate rondele, masline, porumb, salata foarte bine spalata, uscata, taiata in bucati si continutul unei conserve de ton bucati in suc propriu si marar.
  • Se adauga sare de mare, ulei de masline extravirgin, zama de lamaie si piper negru macinat dupa gustul fiecaruia. Se amesteca usor pentru a nu strivi tonul si salata.
  • Se taie cubulete 4 felii de paine integrala si se coc la cuptor pana se rumenesc, se lasa sa se raceasca si se adauga la salata, de preferat deasupra pentru a nu se inmuia foarte tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *