Micul-dejun este important sau nu?

almondMicul dejun reprezintă cea mai importantă masă a zilei.

Pe lângă faptul că ne dă energia necesară pentru a ne efectua cu succes toate obligaţiile din ziua respectiva ajută şi la slăbit. Cercetătorii ne atenţionează că dacă uităm sau dacă nu avem timp să mâncăm masa de dimineaţă vom avea o zi în care ne vom simţi slăbiţi. Mai mult decât atât, mâncând micul dejun nu vom face excese alimentare la prânz sau seara.

Ce mâncăm la micul dejun
Fiind cea mai importanta masa a zilei, trebuie să conţină fibre şi proteine. Omleta, de preferat doar din albuşuri de ou, reprezintă un mic dejun ales de foarte multă lume. Puteţi mânca şi o felie de pâine de graham, nu de pâine albă.
In ultimii ani au inceput să se consume la micul dejun cereale integrale cu lapte. Acestea reprezintă o masă recomandată pentru dimineaţă. Cerealele pot fi înlocuite şi cu fulgi de ovăz, care se consumă deasemenea cu lapte.
Ce nu trebuie să consumăm dimineaţa
 Carnea cu grăsime, alimentele prăjite şi în general mâncatul în exces la micul dejun, nu ne vor ajuta. După o asemenea masă, pe lângă faptul că ne vom simţi obosiţi, punem şi ceva kilograme în plus. Trebuie evitate şi dulciurile, care au multe calorii. Acestea dau energie doar pentru scurt timp, după care stomacul va cere din nou mâncare. Cafeaua şi tutunul reprezintă pentru mulţi, primul lucru pe care îl fac dimineaţa, chiar înainte de a lua micul dejun. Riscul pentru stomac este însă unul foarte mare. Câteva ţigări şi o cafea, consumate în fiecare dimineaţă, pot provoca ulcer sau gastrită.
Ce recomandam in zilele in care nu avem timp dimineata.
Multi dintre noi avem o viata destul de agitata si nu avem timp in fiecare diminata sa ne pregatim micul- dejun. Fiind cea mai importatnta masa a zilei, nu trebuie sa uitam de ea. De aceea specialistii ne recomanda batoanele cu ovaz si fructe care sunt ideale pentru micul- dejun si care inlocuiesc perfect o masa.
imagesbaton-din-ovaz-cu-capsune-90g-ma-baker-9833454_normal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *