Ce este ceaiul de Matcha despre care vorbeste toata lumea?

ceaiul-matcha

Matcha este singura varietate de ceai produsa in mod traditional. Cand bei ceai Matcha vei savura intreaga frunza dizolvata in apa.  Principala diferenta intre Matcha si alte ceaiuri indiferent ca sunt negre sau verzi este ca se foloseste intreaga frunza si nu doar se infuzeaza.
Bautura pe care o veti savura este efectiv un extract de ceai deoarece frunzele stau in permanenta in ceasca de ceai.
Din pacate doar o mica parte din beneficiile pe care ceaiul le aduce sanatatii se transmit prin infuzare. Datorita faptului ca la Matcha se consuma toata frunza de ceai, consumatorii acestui produs se bucura de o mai mare concentratie de antioxidanti, vitamine, minerale si fibre.

Beneficiile ceaiului Matcha:
Ceaiul Matcha lasa multe tipuri de ceai verde in spate. Este plin de minerale, vitamine, aminoacizi si antioxidanti. Oamenii de stiinta au confirmat prin studiile lor ca un pahar de ceai Matcha este echivalentul a 10 pahare de ceai verde ca valoare nutritionala si continut de antioxidanti.

ceai-verde-matcha11215992_983404165032925_781492672_n

Ceaiul Matcha este foarte bogat in 3 substante nutritive foarte importante pentru organismul uman:

Antioxidantii :  Tea- catechines se numara printre cei mai cercetati antioxidanti din punct de vedere stiintific. Un numar din ce in ce mai mare de publicatii internationale prezinta articole despre benefiicile acestora.
Aminoacizii :   L-Theanine este cel mai puternic amino acid care se gaseste exclusive in ceaiul verde. L-Theanine are un efect calmant si relaxant, incetinind efectul de teina (cofeina din ceai).
Teina : cofeina din ceai cea mai cunoscuta sursa de energie.

Matcha  contine de 10 ~ 15 ori mai multi antioxidanti fata de ceaiul verde varsat si de peste 137 ori mai mult decat in ceaiul verde regular (la plic). EGCG chatechines sunt un set de polifenoli care se gasesc in special in ceaiul verde. Cercetarile au aratat ca chatecinele din Matcha ajuta sistemul imunitar, stimuleaza metabolismul si controleaza nivelul colesterolului si al zaharului din sistemul sangvin. Numeroase cercetari au concluzionat ca Matcha previne si reduce riscul de aparitie a cancerului.

Ceaiul Matcha se poate combina foarte bine cu ciocolata sau cu biscuitii de Matcha.

11216131_983404205032921_1055403996_n11216113_983404178366257_21242548_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *