3 retete usoare si sanatoase pentru pranz

„Ce sa mai gatesc astazi?” Nu doar tu te gasesti de multe ori in postura de-a ramane in pana de idei, cand vine vorba de masa de pranz. Noi iti propunem azi trei retete de pranz sanatos, dar si gustos, pe care sa le prepari usor pentru cei dragi si care sa va satisfaca pofta de ceva diferit.

1. Kebab vegan

Pentru o portie, ai nevoie de:

  • 150g sos Kebab Veggie Bell
  • o lipie integrala (70 grame/buc, 356.8 kcal/100 grame)
  • 50g fasole rosie fiarta
  • 1/2 ceapa roșie
  • o mana de rucola
  • 100g cubulete de ardei gras
  • o lingurita de frunze tocate de coriandru proaspat

Mod de preparare:

Lipia se incalzeste usor pe ambele parti intr-o tigaie anti-aderenta. Pe o farfurie plata se asambleaza kebab-ul, adaugand pe lipie: rucola spalata, sos pentru kebab, fasole, ardei si ceapa rosie. Se asezoneaza cu frunze tocate de coriandru.
Timp de preparare: 15 minute

2. Paste alfabet cu piept de curcan

Pentru o portie, ai nevoie de:

Mod de preparare:

Pastele se fierb in apa cu sare timp de 10-12 minute.

 

Pieptul de curcan se taie cuburi, apoi se gateste intr-o tigaie anti-aderenta unsa in prealabil cu ulei de masline pana se rumeneste usor. Se adauga sosul de rosii si usturoiul tocat marunt si se gateste timp de aproximativ 10 minute. La final se condimenteaza cu sare si piper.

Pentru servire: peste pastele fierte si scurse de apa se adauga sosul cu piept de curcan, parmezanul si patrunjelul tocat. Se serveste cald.

Timp de preparare: 20 minute.

3. Salata cu creveti si quinoa rosie

Pentru o portie, ai nevoie de:

  • 100g creveti prefierti (aprox. 6 bucati)
  • 50g quinoa
  • o lingurita ulei de masline extravirgin Bio
  • 1 cattel de usturoi
  • zeama de la 1⁄2 lamaie
  • 50g baby spanac
  • 2 roșii cherry
  • 1/4 ardei gras rosu
  • 1 lamaie
  • dressing: 1 lingurita crema de otet balsamic
  • condimente: piper, ghimbir pudra si sare de mare

Mod de preparare:

Quinoa se fierbe intr-un litru de apa sarata timp de 20-25 minute, apoi se scurge bine. Crevetii se pregatesc intr-o tigaie anti-aderenta cu putin ulei de masline, usturoi si zeama de la o jumatate de lamaie. Se acopera cu un capac si se lasa la foc incet timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.

La final, se condimenteaza cu piper, sare si ghimbir. Pentru salata: se amesteca intr-un bol spanacul, quinoa fiarta, ardeiul si rosiile taiate cubulete. Se adauga alaturi crevetii si se asezoneaza cu crema de otet balsamic si felii de lamaie.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *