3 retete usoare si sanatoase pentru cina

Ce mancam in seara asta? In timp ce mic dejunul trebuie sa fie suficient de consistent incat sa ne asigure energia pe parcursul zilei, nutritionistii ne recomanda ca masa de seara sa fie una usoara, care sa incheie cu succes o zi plina.

Azi iti venim in intampinare cu 3 idei de retete usoare si sanatoase pentru cina.

  1. Cous-cous marocan bio fara gluten

Pentru o portie, ai nevoie de:

  • 100 grame cous-cous de porumb
  • 10 grame migdale maruntite
  • 1 lingurita ulei de masline extravirgin
  • 15 grame stafide
  • o lingura frunze de patrunjel proaspat (10 grame)
  • o lingurita seminte de cedru usor rumenite (5 grame)
  • condimente: sare, turmenic, coriandru pudra, scortisoara

Mod de preparare:

Intr-un vas termorezistent se pune cous-cous-ul de porumb, peste care se adauga 100ml apa foarte fierbinte, usor sarata. Se acopera vasul si se lasa 5 minute. Dupa ce cous-cous-ul este hidratat, se adauga restul ingredientelor, se condimenteaza si se amesteca usor. Poate fi servit cald sau rece, dupa preferinta.

Timp de preparare: 15 minute.

2. Crema de avocado cu caju si spanac

Pentru 2 portii ai nevoie de:

  • un avocado mediu copt
  • 80 g spanac proaspat
  • 50 g caju bio (hidratat)*
  • un catel de usturoi
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 5-6 frunze de coriandru proaspat
  • condimente: sare, piper si coriandru pudra
  • optional: seminte de rodie pentru ornat
  • Pentru servire: 4 crochete de orez expandat

Mod de preparare:

Ingredientele se mixeaza cu ajutorul unui blender sau mixer vertical. Crema de avocado se serveste cu crochete de orez expandat.

*Nucile caju se hidrateaza in prealabil timp de 4 ore sau peste noapte, in apa.

Timp de preparare: 20 minute.

3. Spaghetti cu sos vegan si masline

Pentru 1 portie ai nevoie de:

Mod de preparare:

Pastele se fierb timp de 10-12 minute in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se scurg bine. Sosul vegan gata preparat se incalzeste pentru servire. Intr-o farfurie adanca se aseaza rucola, pastele, sosul cald si maslinele. Se presara cu seminte de canepa si fulgi de drojdie inactiva.

Timp de preparare: 20 minute.

Pofta buna! ­čÖé

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *