3 retete rapide si sanatoase pentru mic dejun

Stim cu totii ce inseamna diminetile pline, in care parca nu ne ajunge timpul pentru nimic, dar ne dorim sa ne incepem ziua cu un mic dejun sanatos si delicios, care sa ne dea energie.

Iti dam noi trei idei de mic dejun gustos pentru tine si familia ta, cu ingrediente naturale, care sa-ti bucure toate simturile.

Cheesecake rece cu ricotta si biscuiti

Ai nevoie de:

Mod de preparare:

  • Se sfarmă biscuiții și se asează într-un vas pentru servire.
  • Pentru crema de brânză: se mixează foarte bine ricotta cu smoothie-ul cu morcovi, iar compoziția obținută se toarnă în strat peste biscuiți.
  • Se ornează cu kaki tăiat cubulețe și cu 2-3 biscuiți.
  • Se poate servi imediat.

Timp de preparare: 20 minute

Clătite pufoase cu făină de migdale și semințe de chia

Ai nevoie de:

  • o banana
  • 2 oua
  • 50 g faina de migdale
  • 100 ml lapte
  • 30 g chia
  • 40 g faina integrala
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita ulei de masline
  • arome: vanilie Bourbon, coaja de portocala Bio si scortisoara
  • pentru topping: 30 grame branza de vaci proaspata, 50 iaurt grecesc, o lingura de miere, smoothie Mogli de fructe de padure, seminte de rodie

 

Mod de preparare:

  • Cu ajutorul unui mixer vertical se obține un aluat moale, adăugându-se în ordine: ouă și banană,
    lapte, făină de migdale, făina integrală, semințe de chia, praf de copt și arome.
  • Amestecul omogenizat se lasă la temperatura camerei timp de 10 minute.
  • Clătitele se coc la foc încet într-o tigaie anti-aderentă, unsă cu pensula cu ulei de măsline,
    câte 2 minute pe fiecare parte.
  • Pentru servire, se pregătește o cremă din iaurt grecesc și branză de vaci și miere.
  • Se asamblează pe o farfurie clătilele, crema, smoothie-ul de fructe de pădure și
    semințele de rodie.

Timp de preparare: 40 minute

Omleta cu dovlecel si seminte

Ai nevoie de:

 

Mod de preparare:

Se mixează ouale impreună cu iaurtul grecesc, uleiul de masline, condimentele si mararul tocat.
Dovlecelul se taie rondele si se rumenește usor intr-o tigaie antiaderenta, care a fost usor
unsa cu ulei de masline. Cand au prins o culoare aurie, rondelele se intorc si se toarna
peste compozitia de oua. Se reduce temperatura la minimum si se acopera cu un capac
termorezistent. Omleta se coace incet aproximativ 5 minute, dupa care va fi transferata în
farfuria in care se va servi. Pe deasupra se presara semințele de floarea soarelui, parmezanul
ras si se orneaza cu ardei iute. Se serveste calda alaturi de o salata de rucola cu seminte de
canepa si rosii cherry.

Timp de preparare: 20 minute

Pe care dintre cele 3 retete ai vrea s-o incerci mai intai?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *